Medlemsinformation och höstaktiviteter

Vi är nu cirka 260 medlemmar i Nybro kommun och nästan 250 000 i Sverige. Vi hoppas att du vill fortsätta vara med. Naturskyddsföreningen är en viktig opinionsbildare för miljön.

Svenska Kraftnät fick nyligen nej från Energimarknadsinspektionen till sin ansökan om den 20 mil långa luftledningen Oskarshamn-Nybro-Hemsjö. På Riksföreningens uppdrag skrev vi i Naturskyddsföreningen i Nybro en kritisk granskning av Svenska Kraftnäts ansökan. Det gjorde också kommuner, markägare, Södra och LRF. Nu kommer ärendet att avgöras av regeringen. Vi hoppas att Svenska Kraftnät får göra stora ändringar i sin planering.

Exkursion till Ottenby lördagen den 19 oktober kl. 07.00

Vi har möjlighet att följa med på Fågelklubbens klassiska exkursion till Ottenby, för att se höststräcket i vecka 42, med många fåglar och skådare. Ledare är Torgny Berntsson, 070-53 50 864. Anmälan senast den 17 oktober. Fågelklubben åker alltid från Fågelvägen!

Nationalpark Åsnen. Fotograf: Gunilla Lindbladh

Utflykt till Åsnen lördagen den 16 november kl. 06.30

Vi har även möjlighet att följa med Fågelklubben till Åsnen. Havsörn och skrakflockar hoppas man på. Åter eftermiddag. Ledare är även här Torgny Berntsson, se ovan. Anmälan senast den 14 november.

Välkomna! Ta gärna med vänner och bekanta.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.