Höstutflykt till Persmåla

Många intresserade kom till Agne Johanssons gårdsplan när Naturskyddsföreningen i Nybro hade höstutflykt i Persmåla.
Det blev en lång promenad längs skogs- och byvägar, över stenmurar och betesmarker. Agne berättade om hur markerna hade ändrats under hans livstid. Åkrar har blivit skog, vilket stenmurar vittnade om. Agne visade också hur älgarna har skadat ung tallskog. I början av september var det gott om svamp efter regnet, men nu var det mest röda flugsvampar som hade klarat torkan.

Deltagarna fick också träffa Anders Erlandsson på hans gård Persmåla 430, som berättade om solcellerna som han hade monterat på sitt ladugårdstak. De ger gården ungefär lika mycket ström som årsbehovet. Han har också prövat att odla energigräset rörflen på en åker.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.